به گزارش ایرنا، برگزاری مسابقه های جام حذفی فوتبال در جهان، قدمت طولانی دارد و در بعضی از كشورهای صاحب فوتبال همانند انگلستان، اسپانیا و ایتالیا، اعتبارش با لیگ های داخلی آن كشورها یكسان است و در برخی موارد حتی بیشتر از لیگ داخلی آن هاست. مساله ای كه روسای فدراسیون فوتبال ایران به راحتی از آن چشم پوشی می كنند.
تعطیلی و یا برگزاری جام حذفی فوتبال، مساله ساده ای نیست كه مسوولان فدراسیون فوتبال در باره آن به این آسانی تصمیم گیری می كنند.
تاریخ گواه است، برگزاری منظم جام های ورزشی، به پویایی این رشته ها كمك كرده و موجب شكوفایی استعدادها و توسعه آن ورزش می شود. این موضوع به خصوص در فوتبال كه مخاطبان زیادی نیز دارد، نشاط بیشتری را به جامعه می بخشد و به ورزش آن كشورها اعتبار نیز می دهد.
برهمین اساس، تعطیلی نابهنگام یك جام معتبر با بیش از 3 دهه سابقه و در حالی كه فاتح این جام همانند قهرمان لیگ برتر می تواند به عنوان نماینده ایران در جام قهرمانی باشگاه های آسیا شركت كند، كاملا غیر كارشناسی است.
البته پیش از این نیز از سال 1356 تا 1365، فصل های 1371 - 1370، 1372 - 1371 و 1377 - 1376 نیز این بازی ها در ایران تعطیل شده بودند كه البته تمامی این تعطیلی ها به شرایط خاص كشور در آن زمان باز می گردد.
رییس سابق سازمان لیگ برتر فوتبال در این خصوص گفت: هر بازیكن حرفه ای باید در طول یك فصل حداقل بین 40 تا 65 بازی برای تیمش انجام دهد و این در حالی است كه در ایران هر بازیكن 34 بازی در لیگ برتر و در صورت قهرمانی در جام حذفی 6 بازی هم در جام حذفی انجام خواهد داد كه در مجموع 40 بازی می شود.
به گفته 'عزیزالله محمدی' در این صورت فقط بازیكنان قهرمان جام حذفی در كشور ما 40 بازی خواهند كرد كه حداقل بازی بازیكنان حرفه ای در سایر نقاط دنیا است.
به اعتقاد وی، اگر می خواهیم سطح فوتبال ایران به فوتبال روز دنیا نزدیك شود باید بازیكنان ما نیز حرفه ای تر باشند و به اندازه سقف تعیین شده در دنیا بازی كنند.
رییس اتحادیه فوتبال ایران تاكید كرد: به این ترتیب برگزاری این جام نه تنها هیچ مشكلی برای فوتبال ما ایجاد نخواهد كرد بلكه به پویایی آن نیز كمك خواهد كرد.
قائم مقام باشگاه پرسپولیس نیز در این زمینه به ایرنا گفت: باشگاه پرسپولیس شدیدا نسبت به حذف مسابقات جام حذفی فوتبال باشگاه های ایران معترض است.
'جمشید زارع' افزود: این اقدام مسوولان فدراسیون فوتبال، غیر كارشناسی و غیر منطقی است و آنها می توانستند قبل از تصمیم گیری در این خصوص با كارشناسان، اصحاب رسانه، مدیران باشگاه ها و افراد مطلع صحبت كنند.
وی ادامه داد: معتقدم این تصمیم، شتابزده و عجولانه بود و باعث كاهش انگیزه تیم های لیگ دسته یك و ته جدولی لیگ برتر شده است.
قائم مقام باشگاه پرسپولیس تهران تصریح كرد: بالاخره نفهمیدیم این تصمیم سوال برانگیز به تقاضای 'كارلوس كی روش' سرمربی تیم ملی فوتبال ایران صورت گرفته شده یا مسوولان فدراسیون فوتبال و یا سازمان لیگ چنین تصمیمی را اتخاذ كرده و آن را به گردن همدیگر می اندازند.
'مسعود اقبالی' كارشناس فوتبال ایران نیز در این خصوص گفت: مسوولان فدراسیون فوتبال نباید برای عمل كردن به خواسته 'كارلوس كی روش' سرمربی تیم ملی مبنی بر لغو برگزاری مسابقه های جام حذفی، به فوتبال كشورمان ضربه بزنند.
اقبالی با بیان اینكه چنین برنامه هایی توسط سرمربی تیم ملی به مسوولان فدراسیون فوتبال دیكته می شود، تصریح كرد: باید مراقب تبعات منفی اجرای این برنامه ها برای فوتبال ایران باشیم.
وی اظهار داشت: كنفدراسیون فوتبال آسیا، برنامه های منظمی دارد كه به فدراسیون های عضو اعلام می كند و فدراسیون ها باید طبق این برنامه ها فعالیت كنند، از این رو نباید بر خلاف آن حركت كنیم.
كارشناس فوتبال كشورمان با اشاره به اهمیت رقابت های مقدماتی جام جهانی و حمایت از تیم ملی فوتبال افزود: اجرای درخواست های سرمربی تیم ملی باید تا آنجایی صورت گیرد كه فوتبال كشورمان متضرر نشود و دچار جرایمی نشویم.
اقبالی ادامه داد: لغو رقابت های جام حذفی به دلیل نداشتن زمان كافی و اینكه بازیكنان تیم های كشورمان باید 20 روز در اختیار سرمربی تیم ملی قرار گیرند، به ضرر فوتبال ایران است.
وی با تاكید بر برگزاری مسابقه های جام حذفی فوتبال اضافه كرد: البته با توجه به اینكه برخی تیم های كشورمان به خصوص در لیگ دسته های یك و دوم از امكانات مناسبی برخوردار نیستند، می توانیم جام حذفی باشگاه های ایران را با شركت تیم ها و برگزاری دیدارهای كمتری برگزار كنیم.
كارشناس فوتبال ایران در باره احتمال حذف جام حذفی در فصل جدید مسابقات فوتبال از سوی فدراسیون فوتبال گفت: این تصمیم بسیار غیرحرفه ای بوده و نشانه ترس مسوولان فدراسیون فوتبال است.
'مسعود معینی' یكی دیگر از كارشناسان فوتبال ایران به ایرنا گفت: فدراسیون فوتبال می تواند چنین تصمیم غیرحرفه ای بگیرد اما باید منتظر بود و دید آیا كنفدراسیون فوتبال آسیا آن را می پذیرد؟
وی ادامه داد: این تصمیم به هیچ عنوان حرفه ای نیست و همانطور كه می بینیم تمام كشورهای دنیا در سال جام جهانی مانند سال های قبل، فصل فوتبالی خود را پشت سر می گذارند.
كارشناس فوتبال ایران گفت: كشورهای عربی هم دیگر این تصمیم های غیرحرفه ای را نمی گیرند زیرا تمام كشورها سعی می كنند با گرفتن تصمیم های حرفه ای به رشد فوتبال خود كمك كنند.
وی تصریح كرد: در حال حاضر اولویت اول فوتبال ما صعود به جام جهانی است و با توجه به عملكرد نه چندان خوب تیم ملی فوتبال، تمام مسوولان فوتبال كشور نگران هستند.
وی اظهار داشت: مسوولان فدراسیون فوتبال می خواهند با اتخاذ چنین تصمیم هایی به تیم ملی كمك كنند اما باید بگویم این راه خوبی برای كمك كردن به تیم ملی نیست.
معینی خاطرنشان كرد: متاسفانه مسوولان فدراسیون فوتبال بی اندازه به خواسته های كارلوس كی روش توجه می كنند و فكر می كنم او اگر چنین خواسته هایی داشت باید 6 ماه پیش مطرح می كرد.
وی تاكید كرد: مطرح كردن چنین بحث هایی در این شرایط نشان از ترس است و اگر ما برنامه ای داشتیم، باید قبل از عملكرد ضعیف تیم ملی مطرح می كردیم.
با این همه به نظر می رسد مسوولان فدراسیون فوتبال باید در خصوص این تصمیم ناگهانی، قدری بیشتر تامل كرده و نسبت به اصلاح آن برآیند تا بیش از این فوتبال كشور آسیب نبیند.
گزارش از: سعید قهرمانی
ورزشی. ** 9144 ** 1589